Hem   

 

    Lady   

 

NÄCKROSDAMMENS

 

Mitt kennelnamn som är helt underbart roligt att jag fått.

Näckrosdammens är en Näckrosdamm vi brukar gå förbi jätte ofta när vi ska ut i skogen. Hundarna badar där i bland på sommaren och dessutom finns det underbart vackra Näckrosor där både vita och de lite ovanliga Röda eller rosa som blommar.

När jag tänker på Näckrosdammen tänker jag på en härlig plats där grodorna (paddorna) har ynglar av sig alltid vid Påsk. Tre dagar kryllar det av massa parnings sugna grodor, så man är tvungen att titta var man sätter fötterna som sen tar sig ner till Dammen. En bänk där man sitter och njuter av solens strålar och änder i vattnet, som gärna äter några smulor man har med sig. En liten bäck så man får känslan av att vara vid havet för att man hör porlandet från vattnet. På sommaren sitter unga killar och metar och vattensnokar simmar så man ser stimmor efter dem i vattnet.

Sen på Hösten är det kantarellerna i backen vid dammen som jag gärna plockar när man går till eller från skogen.

Så detta namn är taget för denna plats finns alltid i hjärtat hos mig som en härlig avkopplande plats!!

Så nu heter Ladys första valpkull:
Näckrosdammens Coco-Chanel, Näckrosdammens Anais-Anais, Näckrosdammens Hugo-Boss och Näckrosdammens Kenzo-Kastelli, så glad jag är!!

Jag har nu Zambell´s Creme Caramel och hennes två döttrar Näckrosdammens Coco-Chanel och  Näckrosdammens Sophia Loren. Och ett nytillskott King Wizard Olivia. Dessa härliga cockrar följer mig vart jag än går.

Vi går på utställningar, tränar lite agility, spårar och tränar lydnad lite då och då. Skogen tycker jag mycket om att gå i. Vi gör ofta utflykter dit med fikakorgen med.

Lady har fått två kullar valpar och därifrån har jag sparat Näckrosdammens Coco-Chanel och  Näckrosdammens Sophia Loren.

Vi har en småskalig Kennelverksamhet.

Det viktigaste när man köper hund är att det är skoj.

Mvh Petra